Wat is natuurgeneeskunde?

Het zijn verschillende natuurlijke therapievormen zoals homeopathie en fytotherapie waarbij het stimuleren van het zelfherstellend vermogen centraal staat.

Hoe werkt natuurgeneeskunde?

In de natuurgeneeskunde wordt gebruik gemaakt van natuurlijke geneesmiddelen. De geneeskracht ligt in de grondstoffen zoals extracten van planten en kruiden. Het zijn grondstoffen die hun levenskracht behouden in het geneesmiddel. Een natuurlijk geneesmiddel biedt het zieke organisme zijn volle levenskracht en stimuleert het zelfgenezend vermogen.

Waarom werkt natuurgeneeskunde zo goed?

De natuurgeneeskunde kijkt naar de mens als geheel. Dit wordt de holistische benadering genoemd. De behandeling richt zich op het zelf herstellen van het lichaam met behulp van natuurlijke methoden en middelen. Klachten verminderen wanneer de balans in het lichaam herstelt. Ook op mentaal en emotioneel niveau ga je je beter voelen.

Voor welke klachten wordt natuurgeneeskunde ingezet?

Omdat in de natuurgeneeskunde volgens de holistische benadering gekeken wordt, kun je terecht met klachten die onduidelijk en vaag zijn. Als je gezondheid niet optimaal is of je wilt advies over hoe je je lichaam weer beter in balans krijgt, leefwijze of eetpatroon. Maar ook is deze aanpak geschikt voor duidelijke aandoeningen en ziekten. Daarbij kun je denken aan spijsverteringsklachten, moeheid, gewrichtsproblemen, etc.

Kinderen en volwassenen die lichamelijk of geestelijk uit balans zijn, of hun gezondheid positief willen beïnvloeden kunnen bij mij terecht.